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잔멸치 호두볶음 (안매운반찬) 딱딱하지 않아요.[ENG]

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작성자 Mrs macarons마카롱… 작성일20-08-30 00:00 조회8회 댓글0건

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아이들 먹일수 있는 잔멸치 호두 볶음 입니다.
멸치와 호두양이 같아 영양만점 이면서
냉장고 들어갔다 나와도 돌덩이 같지 않고
바삭하니 좋아요.

맵지않은 잔멸치 호두 볶음

잔멸치 150g
호두 150g
맛간장 1T
매실액 2T
설탕 1t
생강술 1t
물엿 2T
미림 1T
참기름 1t
식용유 2T
통깨 1T

만드는 방법

1, 호두는 끓는물에 1분정도 삶아 채반에서 물기빼 주세요.
2, 물기 뺀 호두는 달군 팬에 물기없이 구워 주세요. 바삭하게
3, 호두 구운 팬에 잔멸치를 수분 날리듯 볶아 주세요.
4, 채망에 올려 볶은 잔멸치 부스러기를 제거 해 주세요.
5, 팬에 설탕 통깨 맛간장 매실액 생강술 미림 물엿 참기름 식용유 넣어 끓여 주세요.
6, 양념이 끓으면 중불로 낮춰 잔멸치와 호두를 넣어 볶아 주세요.
7, 양념이 골고루 다 묻으면 약불로 줄여 주세요.
8, 마지막 통깨를 듬뿍 넣고 반드시 식혀 용기에 넣어 냉장보관 해 주세요.


끓는 물에 호두를 데쳐 물기 제거후 팬에 덖듯이 바삭하게 구워야 호두의 떫은맛도 안나고 바삭해요.
멸치는 마른팬에 덖듯이 볶아 부스러기 털어낸 후 양념에 볶아야 바삭하면서 비린맛이 없어요.
양념을 넣어 볶을때는 약불로 줄여서 볶아 주세요.


오늘도 정성스런 하루 보내세요. ^^


BGM - ES_Old pen -Cody francis 입니다.


This is stir-fried baby anchovies and walnuts for kids to eat.
It is full of ingredients with the same quantity of anchovies and walnuts,
and it is also good that it doesn’t get rock solid but rather gets crispy
after you take out from a refrigerator.
 
Non-spicy stir-fried baby anchovies and walnuts
 
Baby anchovies 150 g
Walnuts 50 g
Tasty soy sauce 1T
Plum extract 2T
Sugar 1t
Ginger wine 1t
Starch syrup 2T
Mirim 1T
Sesame oil 1t
Cooking oil 2T
Sesame seeds 1T
 
How to make
 
1, Boil the walnuts in boiling water for 1 minutes, and remove water on a wicker tray.
2, Bake the dried walnuts on a pre-heated frying pan to make it crispy.
3, Stir-fry the baby anchovies on a frying pan with the walnuts until water is removed.
4, Remove crumbs of the stir-fried baby anchovies with a strainer.
5, Add sugar, sesame seeds, tasty soy sauce, plum extract, ginger wine, Mirim, starch syrup, sesame oil, cooking oil in the frying pan and boil it.
6, Once the sauce is boiling, reduce the heat to medium heat. Then, add the baby anchovies, walnuts and stir-fry them.
7, Once the sauce is applied thoroughly, reduce the heat to low heat.
8, Lastly, add an enough amount of sesame seeds. Make sure you cool it down, put it in a container and store it in a refrigerator.
 
 
The walnut’s acerbity will be removed and it will get crispy as well if you remove water from the walnuts and stir-fry it thoroughly on a frying pan as if you’re roasting it.
The anchovies will not taste fishy if you shake off its crumbs from a dried frying pan first before you fry it with the sauce.
When you fry it with the sauce, please reduce the heat to low heat.

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